Väl använd tid

Kommentera

Möttes av ett tomt kontor på jobbet idag. I och för sig inget ovanligt eftersom jag oftast kommer först, men idag var det tomt väldigt länge, ända fram till 11 faktiskt. En del har ju sina egna arbetstider.... *himlar med ögonen*

En enorm fördel i ensamheten är att jag kan jobba obehindrat och ostört, jag fick med andra ord väldigt mycket gjort. Började genom att sätta tänderna i en riktig surdeg, en kris- och konsekvensanalys inför stundande förändring. Tog bara 45 minuter att få den färdig! *glada hurra-rop och lyckodans*

Sen kastade jag mig över ett berg av kartonger innehållandes nästan 500 t-shirts. De ska ut till olika arbetsgrupper under nästa vecka och att sortera dem så att det blir rätt antal storlekar till varje grupp är ett hästjobb. Men nu är det gjort! Tog med viss fasa min egen t-shirt och funderade på om den skulle sitta som en slimmad tvångströja eller inte. Packade snabbt ner den i jobbväskan, för att prova den på jobbet hade jag ingen lust med. 

Sen var plötsligt klockan 11:30 och jag tänkte vafan och lämnade bygget! Hade planerat att åka vid lunch, men en halvtimme hit eller dit spelar ingen roll. Kunde i lugn och ro strosa runt i mataffären och handla det vi behövde.

Det kändes jättekonstigt att komma hem "mitt på dagen", fast väldigt skönt! Fick i mig lunch också - ett av dagens mål!  Gjorde sen i ordning en gryta med fläsk som fick stå på långkok medan jag gjorde det som var anledningen till att jag var hemma så tidigt - 2016 års bokföring för en förening jag är med i. 

Testade något nytt i smakväg i grytan idag - röd currypasta. Så otroligt gott! Hela familjen tog om av maten, och det är ett gott betyg i vår familj. 

Så här såg det ut när grytan sattes igång - en fullständigt oprofessionell bild: 

 

Det som retar mig nu på kvällskvisten när jag sitter i kökssoffan och filosoferar är att trots att jag har ätit bra tre gånger under dagen så kommer jag inte upp i 89 gram protein. Om det händer någon gång emellanåt är väl inte hela världen, men nu har jag misslyckats lite för många dagar i rad för att det ska vara bra. Måste ta mig en funderare på hur jag ska korrigera det hela. Mer lax, tonfisk och makrill kanske. 

Någonting har hänt med mig konstaterade jag när jag satt på toa på jobbet idag. Känner mig mycket gladare. Mer tillfreds. Har inga stora dippar. Vad kan de bero på tro? För det kan inte enbart vara vårens ankomst och de ljusa morgnarna. Tills jag kommer på det - om jag kommer på det - fortsätter jag njuta och vara lättsam!